Ziprecruiter'a göre, bir sosyal medya uzmanı yıllık 46.678 ila 85.500 dolar arasında değişen bir maaş alıyor. Bu pozisyon için ortalama maaş 31.500 ila 52.500 dolar arasındadır ve bazı işler daha da yüksektir. En yüksek ödeme yapan şirketlerden bazıları, ortalama 54.000 ABD doları ödeyen IBM ve T-Mobile'ı içeriyor. Bu maaşlara ek olarak, bu alanda çalışmanın getirdiği birçok fayda daha var.

Bir sosyal medya uzmanı maaşı, iş başvurusunda bulunanın deneyimi ve bilgisi de dahil olmak üzere çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Bir kişinin işi yapması için ihtiyaç duyduğu beceriler şirkete bağlı olacaktır, ancak bir adayın resmi bir eğitimi varsa, onlara bir avantaj sağlayacaktır. Pozisyon, öğrenme tutkusu ve bunu yapma arzusu gerektirir. Bir sosyal medya uzmanının içerik yazma ve araştırma, kampanya oluşturma, ücretli reklamlar yayınlama ve pazarlama ve halkla ilişkiler ekipleriyle koordinasyon gibi görevleri yerine getirmesi gerekebilir.

Bir sosyal medya uzmanı için en yaygın iş tanımı "sosyal medya yöneticisi" dir." Bu kişi dört ila altı yıllık deneyime sahip ve bir ekip içinde işlerin yapılmasından sorumlu. Ayrıca somut planların ve kampanya yapılarının geliştirilmesinden de sorumlu olacaklardır. Ek olarak, potansiyel müşterileri çekmekten de sorumlu olacaklardır. Bir sosyal medya uzmanı maaşı ortalamadan önemli ölçüde yüksektir, ancak bireyin deneyim ve uzmanlığına bağlı olarak değişebilir.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski