Sosyal medya eğitiminde eğitimciler için en zor sorunlardan biri, öğrencilere dijital vatandaşlığa sağlıklı bir şekilde katılmalarını öğretmektir. Geleneksel olarak, yetişkinler yalnızca öğrencilere sosyal medyayı olumlu bir şekilde kullanmanın "yapılmaması gerekenleri" öğretti. Ancak günümüzde öğrencilere sosyal medya çağında nasıl daha başarılı olunacağını öğretmek için #WinAtSocial gibi oyunlaştırılmış müfredatlar geliştirilmektedir. Bu makalede, oyunlaştırmanın öğrencilerin medya okuryazarlığı ve teknoloji becerilerini geliştirmelerine nasıl yardımcı olabileceği anlatılmaktadır.

Sosyal medya eğitiminde öğrenciler akademik yazıları okuyabilir, yorum yapabilir ve belirli konulardaki görüşlerini paylaşabilir. Bu öğrenme yönteminin birçok faydası vardır ve daha geleneksel eğitim yöntemlerinden uzaklaşmanın harika bir yoludur. Çalışmalar, öğrencilerin% 96'sının sosyal medya sitelerini kullandığını ve% 59'unun bu alanları eğitim konularını ve ders çalışmalarını tartışmak için kullandığını göstermiştir. Bu olumlu sonuçlara rağmen, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okulların yalnızca% 69'u sınıfta sosyal medya kullanımını teşvik etmektedir.

İnternet bağlantısı, sosyal medyanın eğitim için en büyük faydalarından biridir. Öğrencilerin herhangi bir yerden öğrenmelerini sağlar ve dünyanın dört bir yanından öğretmenlerle bağlantı kurmak için harika bir kaynak olabilir. Sosyal medya da olaylar ve toplanma öğrencileri organize etmek için bir yer olarak hizmet verebilir anlamına gelir. Bu tür bir iletişim, tüm öğrenciler kampüste yaşamadığı için acil durumlarda özellikle yararlıdır. Örneğin, yangın ya da sel durumunda, öğrenci arkadaşlar ve dünya genelinde aile ile iletişim kurmak için sosyal medya kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski