Sosyal medyanın olumsuz etkileri arasında gençlerin ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri de yer alıyor. Örneğin, bir partiye sahip olan bir öğretmenin fotoğrafı, aday bir öğrenci veya veli tarafından bulunabilir. Utanç ve yalnızlık duygularına yol açabilir ve hatta öğretmenin kovulmasına neden olabilir. Gençlik üzerinde kendini ifade etme ve öz kimlik gibi olumlu etkiler de vardır. Sosyal medya ile ilgili olumsuz etkiler olsa da olumlu etkiler de var.

Benlik saygısına zarar vermenin yanı sıra, sosyal medyayı kullanmak depresyona neden olabilir. 10.000'den fazla genç üzerinde yapılan büyük bir araştırma, günlük sosyal medya kullanımının depresyon riskini yüzde 40 artırdığını buldu. İnternette daha fazla zaman geçiren çocukların depresif belirtiler geliştirme olasılığı daha düşük olsa da, bu artan duygular kaygı, depresyon ve stresin artmasına neden olabilir. Bu etkilerin neler yapabileceğini görmek istiyorsanız, çocuğunuzun hasarla başa çıkmasına yardımcı olmanın birkaç yolu vardır.

Hatırlanması gereken ilk şeylerden biri, bir sosyal medya davası açıyorsanız, sosyal medya hesaplarınızda yayınlamayı bırakmanız gerektiğidir. Hesabınızı "özel" olarak ayarlayabilmenize rağmen, yayınlarınız hala karşı taraflar tarafından görülebilir. Bu nedenle, özellikle davayla ilgili değilse, çok kişisel veya davanızla ilgili hiçbir şey yayınlamamaya dikkat etmelisiniz.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski