Nasıl bir sosyal medya uzmanı olacağınızı öğrenmek istiyorsunuz, ancak nereden başlayacağınızdan emin değilsiniz. Bir sosyal medya pazarlamacısı olarak nasıl geçim sağlayacağınızı merak ediyorsanız, bir blog veya YouTube kanalı açmayı düşünün. Bu, sosyal medya pazarlamasının temellerini anlamanıza yardımcı olacak ve size bir sonraki adımı atmanız için gereken güveni verecektir. Bir sosyal medya uzmanı olmanın birkaç yolu vardır ve bunların çoğu tamamen kendi kendine öğretilecek veya örgün eğitim ile iş başında öğrenmenin bir kombinasyonu olacaktır.

Bir portföy oluşturmak, sosyal medya uzmanı olmak için önemlidir. Bir blog veya web sitesi oluşturarak, bir İnstagram sayfasının küratörlüğünü yaparak, bir YouTube kanalı oluşturarak, uzman bir Pinterest panosu oluşturarak ve daha fazlasını yaparak portföyünüzü oluşturabilirsiniz. Biraz tecrübe ve bilgiye sahip olmak önemlidir, ancak endüstri standartlarıyla güncel kalmak da önemlidir. Öğrenmenin en iyi yollarından biri çevrimiçi ders almaktır.

İnternet, çok sayıda kendi kendine eğitim kaynağı sunar ve konuyla ilgili çeşitli kitaplar bulabilirsiniz. Konuyla ilgili geniş bir anlayış kazanmak için makaleleri ve blogları da okuyabilirsiniz. Makaleleri ve blog yazılarını okumak önemli olsa da, alandaki uzmanlar tarafından yazılan kitapları okumak daha hızlı ilerlemenize yardımcı olacaktır. Eski sürümler güncel olmayan bilgiler içerebileceğinden, bu kitapların güncel sürümlerini satın almayı unutmayın.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski