Sosyal medyadaki hakaretin gerçek hayattaki sonuçları olabilir. Örneğin, eski bir iş arkadaşının bir rakiple ilgili tweet'i, kişinin başka bir iş bulma yeteneğini etkileyebilir. Başka bir örnek, Tesla'nın Kurucusu Elon Musk'un 12 Taylandlı genci su basmış bir mağaradan kurtaran İngiliz mağara dalgıcı Vernon Unsworth hakkında tweet attığı zamandır. Bay Unsworth, mağara dalışında tanınmış bir uzmandır ve çalışmaları için çok takdir edilmektedir.

Sosyal medyadaki hakaret, her iki taraf için de olumsuz sonuçlara yol açabilir. Kurbanın itibarına zarar verebilir ve ayrılmaya neden olabilir. Yasadışı olmasa da, hala bir suç. Her iki taraf için de çok sayıda yasal seçenek var. Yasal rehberlik için bir avukata danışabilirsiniz. Bir sosyal medya hakaret avukatı, yapılacak en iyi eylem konusunda size tavsiyede bulunabilir. Hakaret davası açmanın en yaygın yollarından bazıları aşağıda listelenmiştir.

Sosyal medyada yayınlanan küçük düşürücü ifadeler yaygındır. Bir kişinin itibarı hakkında yanlış ifadeler bir suçtur. Bir kişinin fiziksel görünümü veya zihinsel durumu hakkında yanlış bir ifade vermek yasa dışıdır. Bu yayınların çoğu viral olabilir, bu nedenle yayınlamadan önce içeriğinizi dikkatlice kontrol ettiğinizden emin olun. Bu arada, yardım istemek için Ulusal İntiharı Önleme Yaşam Hattını her zaman arayabilirsiniz. Yasal sürece başlamak için kanıt toplamanız gerekir. Bunu yapmak için, hakkınızda yapılmış olan tüm sosyal medya yayınlarını kaydetmeniz gerekir. Davanızın kanıtlarını yakalamak için bir koruma aracı kullanın.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski